Sivut

Instagram > adriannetome
Sähköposti > adriannnne@gmail.com

maanantai 5. elokuuta 2019

ALKOHOLIN KÄYTTÖ

Alkoholin käyttö tai sen käyttämättömyys ovat aiheita, jotka on usein puheenaiheena. Varsinkin näin nuoren elämässä sitä kuulee siitä puhuttavan usein. Milloin siinä merkeissä, että joku pyytää juhlimaan tai siinä merkeissä, että ihmetellään, että miksi joku ei ota kuin ehkä lasillisen, jos sitäkään.
Viime aikoina olen saanut paljon ihmetystä aikaan, kun olen maininnut, että itse olen ollut viimeksi juhlimassa vappuna eli kolme kuukautta sitten. Tavallaan ymmärrän ihmisten reaktion, sillä olenhan ollut jossain kohtaa aina kova käymään ulkona ja nauttinut siitä. Vappuna palauduin seuraavan päivän iltaan asti krapulasta ja olin todella huonovointinen koko päivän. Äitini syntymäpäivä on 1.5 ja joka vuonna tulee kirottua, kun on krapulassa mentävä kahvittelemaan, kun on juonut edeltävänä iltana olonsa huonoksi. Sama virhe tulee tehtyä joka vuosi, vaikka joka vuonnahan ne ädin synttärit on samana päivänä. Silloin sitä aina miettii ja kiroaa itseänsä, että miksi näin tekee itsellensä..
Viimeisen vuoden olen kärsinyt kaiken lisäksi todella todella pahoista krapuloista, ennen sitä en niinkään, jolloin ei tullut myöskään ajateltua asiaa niin paljon. Varsinkin talven jälkeen krapulat ovat olleet kauheita ja eivät vaadi kuin muutaman lasin viiniä.


Monelle alkoholin juominen on lähinnä tapa tai keino irtautua arjesta. Itsekin olen useasti hukuttanut stressiä ja murheita arjessa siihen, että olen lähtenyt kavereiden kanssa ulos juhlimaan. Todellisuushan kuitenkin on se, että ei se juhliminen sitä stressiä tai niitä murheita vähennä - ennemmin ehkä lisää. Seuraavana päivänä on huono olla ja juhliminen vie rutkasti rahaa. Yöunet juhlimisen jäljiltä on ollut katkonaiset sekä lyhyet - olo vielä inhottavampi.
Rentoutua toki voi myös juhlimisen merkeissä, mutta en nykyään koe sitä enää itselleni rentouttavaksi jutuksi. 
Sitä, että se on monelle tapa meinaan esimerkiksi saunaolutta. Eihän sen ole pakko aina olla nimenomaan olut tai eihän terassilla ole pakko juoda aina alkoholipitoisia juomia. Onko kavereiden juodessa alkoholia pakko juoda itsekin, koska näin se on aina ollut?


Eniten mua on ehkä kuitenkin ärsyttänyt tässä asiassa se, että kertoessani asiasta olen kuullut lauseita kuten "sitä se parisuhde teettää", "susta on vaan tullut vanha" ja muita vastaavia. Parisuhteellani ei ole ollut vaikutusta siihen, että en jaksa lähteä yötä myöden rellestämään. Ainoa vaikutus on ollut se, että on niin paljon mukavaa tekemistä muutenkin, että sinne rellestämään en kerkeäisi. Sinkkuna olisin saattanut käydä useammin ulkona, sillä kutsuja juhlimaan tulee useammin, kuin minnekään muualle, joten sitä ei jaksa aina istua kotonakaan. Ehkä musta sit on tullut vanha, kun mielummin leivon kotona keksejä ja vietän porukalla aikaa koti terassilla jutellen, mutta se on mulle täysin fine - olen mielelläni vanha :D
Koen saavani enemmän irti keittiössä hääräämisestä, kavereiden näkemisestä, sukulaisten kanssa olemisesta ja treenaamisesta kuin siitä jäätävästä ryyppäämisestä. Onko se väärin?


Tuskin koskaan aion kieltäytyä alkoholista kokonaan ja varmasti tulee vielä niitäkin hetkiä, kun lähden ulos juhlimaan. En vain koe enää tarpeelliseksi olla rellestämässä puolet kuukauden viikonlopuista ja kärsiä krapulasta jatkuvasti. Omat tavoitteet on kuitenkin itseni kehittämisessä, treenissä sekä tulevaisuudessa eikä jäätävä rellestäminen ainakaan auta asioiden saavuttamisessa. Mielummin laitan ne ryyppyrahat säästöön tulevia juttuja varten.
Äitini on henkilö, joka ei ole koskaan ottanut paljoa ja on aina ollut se muutaman lasillisen tyyppi enkä ole koskaan kuullut, että hän olisi sen takia jäänyt mistään paitsi. Tuskin jään minäkään.
Alkoholissa ei ole mitään vikaa enkä tietenkään tuomitse ihmisiä, jotka sitä käyttävätkin joka viikonloppu - itse vaan olen käyttänyt sekä tulen käyttämään myös jatkossa sitä hieman maltillisemmin, kuin menneisyydessäni. Ihan täysin omasta päätöksestäni :D

Mites muut? 
Oletteko millaisia alkoholin käyttäjiä?
Oletteko kuulleet ihmetystä siitä miksi juotte tai miksi ette?

3 kommenttia:

 1. Iän myötä mun alkoholinkäyttö on muuttunut siten, että saatan ottaa esim lasillisen viiniä useammin, mutta se on sitten vain se yksi lasillinen. Kerralla juodut määrät on huomattavasti pienempiä kuin joskus muinoin ;D Eikä siten niistä krapuloistakaan tarvitse kärsiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en vissiin parikymppisenä voi oikein sanoa, että "iän myötä" mutta näin se on täälläkin. Mielummin lasillinen viiniä useammin, kuin 10 lasillista yhtenä iltana :D

   Poista
 2. Itse en käy useasti juhlimassa, koska en vain kestä sitä väsymystä sekä huonoa oloa. Kaverini alkoholinkäyttö menee mielestäni useasti yli ja olen yrittänytkin hänelle sanoa, että hakisi apua päihdeongelmaan, koska mielestäni siinä on ongelma.

  VastaaPoista