Sivut

Instagram > adriannetome
Sähköposti > adriannnne@gmail.com

perjantai 10. huhtikuuta 2020

VAUVAJUHLAT - POIKA VAI TYTTÖ?

Mietin pitkään, että toteutanko tämän postauksen tai haluanko jakaa tämän someen. Sain instagramin puolella myös viestejä, kun vauvajuhlat oli juhlittu, että aionko julkaista sukupuolta someen. Lopulta nyt, kun muutto on ajankohtainen ja pian tulee eteen vauvanhuoneen sisustus ja siihen liittyvät postaukset, tämä on ehkä vihdoin ihan ajankohtaista :D Tokihan tässä ei enää olekaan laskettuun kun alle kaksi kuukautte.

Monella tuntuu olevan vahva tunne sukupuolesta jo heti alkuraskaudesta, mulla ei näin kuitenkaan ollut. Kaikki läheiset tosin olivat varmoja, että meille tulee ihan satavarmasti tyttö. Moni päätteli sukupuolen myös sen perusteella, että mulla oli todella hurjaa pahoinvointia, tukka alkoi tippumaan ja naama kukkimaan.
Tässä muutamia uskomuksia sukupuoleen liittyen:
  • Poikavauva kaunistaa, tyttövauva rumentaa. TYTTÖ
  • Tyttövauvasta hurja pahoinvointi. TYTTÖ
  • Tytöllä on korkeampi syke kuin pojalla. Alle 140 poika ja yli 140 tyttö. TYTTÖ
  • Jos himoitsee makeaa, odottaa tyttöä ja jos suolaista niin poikaa. POIKA
  • Nopeampi karvankasvu kertoo pojasta. POIKA
  • Huonotuolisuus viittaa poikaan ja hyvätuulisuus tyttöön. TYTTÖ
  • Legendan mukaan Maya-intiaanit määrittelivät vauvan sukupuolen äidin iästä synnytyshetkellä ja synnytysvuodesta. Jos molemmat luvut ovat joko parillisia tai parittomia, tulossa on pikku-prinsessa. Jos toinen luvuista on parillinen ja toinen pariton, luvassa on pikku-prinssi. TYTTÖ
  • Linea Negran tulkinta - yli navan menemä kertoo pojasta ja alhaalla häpyluulle asti menevä tytöstä. TYTTÖ
Näitä on toki paljon muitakin, liittyen esim. vatsan muotoon jne.

Näiden perusteella 6/8 viittaa tyttöön ja 2/8 poikaan.

Mulle tuli ensimmäistä kertaa itselle fiilis vasta siinä joulun aikaan, kun 28.12 oli tiedossa ultra, jossa sukupuoli melko todennäköisesti selviäisi. Kyllähän se selvisikin, sillä Mini näytti haaroväliänsä ensimmäiset 2 minuuttia, kunnes kääntyi lopulta nukkumaan. Sukupuoli on onneksi pysynyt siitä lähtien samana.

"Kun kaikki odottaa näin kovasti tyttöä, niin sen on oltava poika!"



POIKA HÄN SITTEN OLIKIN ♥

Moni yllättyi lopulta sukupuolesta, kun olivat sitä tyttöä odottaneet, joten koin lopulta oikein kivaksi, että mulla ei itselläni mitään odotusta edes ollut. Olin vain onnellinen siitä meidän pienestä terveestä tyypistä silloin. 
Toki pojan saaminen on herättänyt ajatuksia sekä kysymyksiä, sillä suurin osa mun kokemuksista lapsista perustuu tyttöihin, mutta onneksi meillä on M näyttämässä miehen mallia.  


Vauvajuhla idea tuli päähäni, kun totesin, että en halua babyshowereita, sillä en koe niitä jotenkin omaksi jutuksi. Raskausaikana kaikki lässynlää raskaus ja lapsi asiat ovat saaneet minut enemmänkin voimaan pahoin, kun tuntemaan jotain positiivista, joten babyshower hössötys ei tuntunut omalta. Vauvajuhliin päätettiinkin, että kutsutaan tässä tapauksessa naiset, miehet sekä lapset ja vietetään vielä yhdessä aikaa ennen, kun pirpana pääsee mukaan kemuihin.
Mä myös rakastan juhlien järjestämistä, joten tämä oli hyvä syy koristella, leipoa ja järjestää. Onneksi saatiin jo etukäteislainaksi meidän tuleva oma asunto, jonne muutetaan kuun lopussa, sillä meidän nykyiseen asuntoon ei olisi kaikki mahtunut millään - vaikka juhlat järjestettiin kahdessa osassa.
Ennen muuttoa tullaan tekemään yhtä sun toista remonttia, joten täytyy laittaa päivitystä sitten, että millaista muutosta näihin kuviin verrattuna tuli.


Juhlia edeltävä päivä meni mun osalta leipoessa, onneksi oli anoppi auttamassa, sillä yksin en olisi selvinnyt ikinä. Urakka kesti kokonaisuudessaan anopin kanssa klo 13-20 ja M:n kanssa kotona klo 21-00:40. Silmäni kuitenkin avautuivat anoppini rinnalla monesta leivontaan liittyvästä jutusta ja voi olla, että voisin hurahtaa myös tähän uuteen harrastukseen. Pojille alkuviikosta koeversioita tarjoillessa kuulinkin kommentin, että "ihan kuin mummolaan tulisi", kun löysin kahvin kanssa syötäväksi yhtä sun toista :D Mummo ei ihan vielä, mutta ehkä tämä neulonta, virkkaus sekä leipominen alkavat viitata siihen, että minusta tosiaan tulee äiti jo alle kahden kuukauden kuluttua.


Leipomisen lisäksi olin toki keksinyt itselleni myös muuta puuhaa rekvisiitan ja muun puitteissa. Täytyy sanoa, että se oli kuitenkin oikein mainio keksintö, sillä saatiin ihania sekä mahtavia vinkkejä ja täytetyt kortit arvioineen jäävät todella ihaniksi muistoiksi. Nyt sitten jännitetään, että kuka vieraista veikkasi lähimmäs oikeata päivämäärää ja kelle päästään antamaan palkinto.
Juhlien parhaat kommentit sekä vinkit tuli kyllä ehdottomasti juuri meidän lapsivierailta ja esimerkkiä tulevasta oli meille näyttämässä eräs hieman yli kuukauden ikäinen neiti, joka oli kyllä yks juhlien tähti itsekin.
Leipominen ja muiden virikkeiden askartelu edeltävinä päivinä oli kuitenkin tehnyt tehtävänsä, sillä iltaa kohden huomasin, kuinka väsymys iski kovaa kimppuun. Sinä iltana suljettiin silmät unimatin avulla jo kymmenen aikaan.


Olen äärettömän onnellinen, että juhlat päätettiin pitää ja niistä tulikin aivan super ihanat.

Varsinkin vallitsevassa tilanteessa olen onnekas, kun kerettiin omat juhlamme pitää, kun moni on baby showerit jättämään väliin korona tilanteen takia.

Vieraat olivat ihania, herkut maistuivat itselle sekä vieraille, saatiin paljon todella hyödyllisiä sekä huippu lahjoja. Tärkeintä mulle juhlissa kuitenkin oli se, että huomasin taas, miten ihania ihmisiä ympärilläni on ja kuinka he myös kaikki keskenään sopivat yhteen. Mulle perhe on aina ollut kaikki kaikessa ja nyt, kun omasta sekä M perheestä on yhdistynyt yksi iso lämmin perhe, en voi kun olla kiitollinen tästä kaikesta mitä olen saanut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti