Sivut

Instagram > adriannetome
Sähköposti > adriannnne@gmail.com

torstai 8. elokuuta 2019

ROADTRIP ESTONIA

Joskus kun tavattiin Miron kanssa kerroin, että olisi siistiä lähteä kiertämään Viroa, sillä vaikka virolainen olenkin, olen kiertänyt vaan urheiluhallilta toiselle. En tiedä missä kohtaa syntyi päätös asiasta, mutta seuraavaksi huomasin, että laivaliput oli jo ostettu ja lähtö läheni.Suunniteltiin etukäteen vain sen verran, että ajateltiin kulkureitti selväksi ja varattiin ensimmäisen yön majoitus.


Parhaita telttailupaikkoja lähin kyselemään mun instagramin kautta mun virolaisilta tutuilta/seuraajilta ja kaikista eniten sai suosituksia Taevaskoja niminen paikka ja siellä olevat riipputeltat. Lähin siitä sitten tutkimaan asiaa ja näin se ajatus syntyi. Ensimmäinen yö noissa, toinen omassa teltassa ja kolmas sitten Tallinnassa hotellissa. Teltat olivat siirtyneet Tiku Taku holiday resortiin Taevaskojan viereen. Saatiin sopivasti järven yläpuolelta meidän telttamme ja vitsailtiinkin, että tiputaankohan yöllä järveen. Ei tiputtu ja teltta oli heilumisesta huolimatta yllättävän mukava nukkuakin. Jopa tämmöinen super mukavuudenhalua, ötököitä pelkäävä pärjäsi hyvin täällä.
Kannattaa kuitenkin varata sinne kunnolla lämmintä mukaan, sillä pohja on melko kylmä eli kunnon alustat ja vermeet. Mieletön kokemus kuitenkin nukkua tämmöisessä! 


Majoituksesta siirryttiin Põlvasta Võruun päin, sillä Suur Munamägi ja Ööbikuorg odottivat siellä. Suur munamägi tosiaan on Viron korkein kohta, joten olihan se nähtävä. Ööbikuorg on laakso, jossa yhdistyy 7 järveä, jotka on kokonaisuudessaan 10 km pitkä. Keli oli surkea, mutta käytiin silti piipahtamassa, sillä eihän sitä voinut jättää väliin. Täältä suunnattiin Pärnuun, jossa onneksi sää oli meidän puolella ja aurinko näyttäytyi. Tarkoituksena oli tosiaan viettää yö teltassa myös Pärnussa, mutta koska keli oli ollut niin huono niin päädyttiin varaamaan hotelli säästääksemme terveyttämme.


Pärnun yksi tavoite oli päässä käymässä Kolhethi nimisessä ravintolassa, sillä kyseessä on isoenoni pojan ravintola, jossa on ollut tarkoitus käydä monesti. Suhtauduin aika varauksella, sillä ollaan kumpikin melko nirsoja ja rajoitettuja ruuan suhteen. Lopulta yllätyin siitä miten hyvää ruoka oli. Suosittelen siis kaikille todella lämpimästi!


Käytiin illalla nauttimassa rannalla auringonlaskusta ja onneksi käytiin - näkymä oli mielettömän upea. Samalla nautittiin rannalta löytyvästä pienessä baarissa, jonka juomat tarjoiltiin asuntovaunusta tehdystä kojusta, nauttimassa vesimeloni mojitot. Normaalisti en välitä mojitosta ollenkaan, varsinkaan siitä oikeasta versiosta, mutta nämä olivat kyllä mielettömän hyviä. Ilta oli yllättävän kylmä, joten lämmin sänky ja unimaailma kuulosti meidän korvaan hyvältä jo varhain illalla.


Keskiviikkona suuntanamme oli Tallinna ja välipysäkki tehtiin Rummu Karjäär nimisessä paikassa Keilan lähellä. Olen halunnut pitkään käydä siellä, sillä kukapa meistä ei olisi nähnyt kuvia ja videoita kyseisestä paikasta. Paikka oli todellakin näkemisen ja kokemisen arvoinen, sillä ylös kiipeäminen jo oli aika extreme kokemus. Täytyy kuitenkin sanoa, että minun kenkävalintani ei ollut mitenkään erityisen onnistunut ja mikäli sinne aiotte suunnata kannattaa laittaa paremmat kengät jalkaan.
Sisäänpääsy maksoi sen 3€ eli oli lähes ilmainen. Vesi oli melko lämmintä ja pilvisestä kelistä huolimatta uimassa oli yksi sun toinen ihminen. Paikka on todella mielenkiintoinen ja sillä on todella kiintoisa historia - suosittelen kaikkia käymään mikäli mahdollisuus siunautuu!


Reissu päätettiin Pepersack ravintolaan ja Viimsi Span viereisen rannan auringonlaskuun. Torstaina tehtiin vielä Tallinna kierros, nähtiin kavereita sekä minun äitiäni ja käytiin ostamassa pakastin täyteen marjoja sekä sieniä - jes!

Reissu oli todella hyvin onnistunut, budjettia ei tarvinnut paljoa ja nähtävää oli riittämiin.
 Lähtisin mielelläni uudestaan vierailemaan uusissa paikoissa ja uusissa kaupungeissa.
Moni juttu jonne haluttiin mennä jouduttiin skippaamaan tiistain huonon kelin takia, joten takaisin on vielä ehdottomasti mentävä ja koettava niitä muita juttuja.
Tämä reissu oli aika rentoutumiseen painottunut, jos sitä ens kerralla sitten pääsisi näkemään, urheilemaan ja telttailemaan oikein kunnolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti