Sivut

Instagram > adriannetome
Sähköposti > adriannnne@gmail.com

tiistai 17. syyskuuta 2019

EKSOOTTINEN PAFOS

En ollut vuosiin käynyt rantalomalla, joten keväällä heräsi ajatus, että olisikohan nyt sen aika. M:llä oli vielä muutama viikko lomaa jäljellä ja minä varaus hetkellä sairaslomalla, joten ajattelin, että kun se uusi työpaikka sitten tuleekin, voin sen pyytää sitten vapaaksi. Mä olin jo Espanjan reissusta saakka haaveillut Kyproksesta, joten se oli mielessä ensimmäisenä, vaikka muitakin vaihtoehtoja oli. Täytyy myöntää, että en sen kummemmin kohdetta edes tutkinut lämpötilojen, sijainnin yms suhteen, kun matka jo varattiin. Tiesin suurinpiirtein sijainnin ja että siellä on kuitenkin vielä ihan lämmintä syyskuun alussa.


Ennen reissuun lähtöä mietin pitkään, että mitä oikein puen lentokoneeseen, kun varmaan vähän viileetä illalla - onneksi katsoin forecaa edeltävänä iltana, sillä kun noustiin koneesta yhdeksältä illalla, oli ulkona edelleen se +30 astetta. Seuraava yllätys mulle oli, että myös Kyproksella on vasemmanpuoleinen liikenne ja sitä seuraava yllätys se, että siellä on erilaiset pistokkeet. En siis tosiaankaan ollut ilmeisesti lukenut kohteesta kunnolla, kun olin nämä seikat onnistunut missaamaan..
Sää oli koko viikon sen +30 astetta ja ilma oli todella kostea. Viihdyn +30 - +35 asteissa todella hyvin, mutta se ilmankosteus teki tällä kertaa joskus olon jopa melko tukalaksi, sillä kun jonnekin käveli enemmän, kun kaksi minuuttia, oli iho jo litimärkä. Päivät aika lailla vietettiinkin sitten altaalla ja illat käppäiltiin kaupungilla. Hiekkarantoja Pafoksella ei ihan hirveästi ole enkä mä oikeastaan itse mikään ranta ihminen ole vaan valitsen aina altaan tai Suomessa ollessa nurmikon. Meri on mulle myös yleensä aivan liian kylmä, joten allas on mainio valinta. Varsinkin nyt, kun meidän hotellin vesi oli todella lämmintä. Me oltiin Dianysos nimisessä hotellissa, joka oli perus kolmen tähden hotelli, kun rantalomalle ei sen kummoisempaa mielestäni tarvitse. Hotelli kuitenkin oli TODELLA hyvällä sijainnilla, meidän allasalueen ylätasanteelta näkyi meri ja kävellen matkaa siihen oli sen 3 minuuttia. Henkilökunta oli todella mukava, aamiainen oli hieman yksitoikkoinen mutta muuten olin todella tyytyväinen.


Olin yhdelle päivälle varannut risteilyn yllä näkyvällä veneellä, joka kesti 10-16 ja laivalla sai lounaan ja juotavaa aina kun vaan janotti. Itse tulin heti 10 minuutin aikana niin merisairaaksi lääkkeen otosta huolimatta, että mun koko reissu oli spriteä ja kokista, samalla kun muut nauttivat viinistä. Veneellä oli onneksi erittäin mukava henkilökunta, joilta sain vielä matkapahoinvointilääkkeen ja jotka varmistivat loppu päivän ajan, että oloni on parempi. Pysähdyttiin ensimmäisenä Coral Bayn kohdalla uimaan, jossa kylmä merivesi onneksi virkisti todella hyvin, joten sen jälkeen olo oli ihan mukava. Tehtiin myös toinen uintipysäkki hieman pidemmällä, jossa syötiin myös jälkiruuat, jonka jälkeen suunnattiin sitten takaisin. En ole ikinä aikaisemmin nähnyt saatika uinut paikassa, jossa on noin kirkasta vettä kuin tuolla, joten oli todella mielenkiintoinen kokemus. Samalla oli myös ehkä jopa ahdistavaa, että vedessä ollessa näkyi pohjaan asti. Bongattiin paljon kaloja sekä myös satamasta lähtiessä muutamia kilpikonnia.


Shoppailtiin myös Kings Avenue Mallissa, jossa oli just sopivasti kauppoja, ei yhtään liikaa tai liian vähän. Pafokselta löytyy myös Jumbo niminen tavaratalo, joka on ihan HUIPPU - kaikkea super halvalla. Syöminen Pafoksella on hieman halvempaa, kuin Suomessa ja juomat huomattavasti halvempia. Paikallisia herkkuja kannattaa myös ehdottomasti maistaa, sillä ovat kaikki todella hyviä. Englannilla pärjää mainiosti, sillä suurin osa turisteista on Briteistä, myös Venäjällä pärjää todella hyvin.
Meidän loma oli täysin loikoilu loma, ei käyty katselemassa nähtävyyksiä tai tehty mitään sen kummoisempaa vaan rentouduttiin altaalla, kävelyillä sekä drinkeillä. Pafoksella sekä lähialueilla olisi kyllä paljon nähtävää ja koettavaa, mutta tällä kertaa loma oli tällainen. Teki todella hyvää, kun aamupalan jälkeen sai virkistäytyä aamu-uinnilla ja sen jälkeen nauttia auringossa toisen seurasta. Meni ihan täydestä lomasta, kun ei ollut edes niitä nähtävyys velvollisuuksia ja jokainen päivä meni juuri omalla painollaan eteenpäin.

Nyt rullaillaan taas arjessa ja mietitään mihin sitä seuraavaksi lähtisi.
Kyprosta voin kuitenkin lämpimästi suositella kaikille lämpöä rakastaville ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti