Sivut

Instagram > adriannetome
Sähköposti > adriannnne@gmail.com

keskiviikko 11. joulukuuta 2019

TIE POHJOISEEN

Täällä on ollut koko tämän syksyn ajan hiljaista, mutta en vielä toistaiseksi paljasta minkä takia - selvinee kyllä vielä tämän vuoden puolella. Pikkuhiljaa alkaa tilanne kuitenkin olemaan taas se, että pääsen palaamaan takaisin blogin ääreen ja tyydyttämään mun kirjoittamis vimmaa. Kirjoittamista on nimittän ollut TODELLA kova ikävä, mutta nyt se onneksi pääsee korjaantumaan.
Ajattelin aloittaa nyt kuitenkin meidän viikonloppureissusta pohjoiseen, joka tehtiin marraskuun lopulla. Matkamme kulku oli seuraava: Nurmijärvi-Oulu-Haaparanta-Rovaniemi-Nurmijärvi. Kilometrejä oli edessä siis paljon ja vähän jännitti, miten noin pitkästä ajourakasta oikein selvitään, sillä tähän astihan olen aina mennyt pohjoiseen lentämällä.. No kyllä siitä selvittiin!
Torstaina oli siis ensimmäisenä nokka kohti Oulua, jossa en itse ollutkaan koskaan aikaisemmin käynyt. Visiitti Ouluun oli tällä kertaa muotoa pikavisiitti, mutta palaamme sinne kyllä vielä ehdottomasti. Siellä ilta vietettiin pakohuonepelin merkeissä, joka oli tämäkin minulle uusi juttu. Täytyy sanoa, että peli oli mielettömän hauska ja lähtisin kyllä uudestaan mieluusti. Muu ilta kulutettiin vaihtamalla kuulumisia, keskustelemalla ja syömällä iso kasa mandariineja.


Oulusta suunnattiin tosiaan perjantaina Haaparannan kautta Rovaniemelle hakemaan joulufiilistä. Olin bookannut meille Saarenkylään rivariasunnon, josta oli mielettömät maisemat joelle sekä järvelle. Rovaniemellä ensimmäisenä tehtävälistalla oli toppahousujen metsästys, sillä en ollut kerennyt etsimään itselleni sopivia ennen reissuun lähtöä. Pakkastakin siellä oli melko urakalla, joten lauantaille oli löydettävä toppahousut, jotka sit lopulta onneksi löytyivät. Perjantaina käytiin syömässä Yuca nimisessä meksikolaisessa, joka oli aivan mahtava paikka. Ruuat saatiin SEITSEMÄSSÄ minuutissa, vaikka ravintola oli täynnä ja sen lisäksi ne olivat ihan mielettömän hyviä. En varmaan ikinä väsy yllättymästä siitä.


Lauantaina meillä oli täydellinen turisti päivä - käytiin katsomassa Huskeja, kierreltiin Joulupukin pajalla ja napapiirillä. Oletin Husky Parkilta, että siellä on muutamia koiria(mistä lie ajatus?), mutta siellä oli ihan valtava määrä näitä ihania nappisilmiä. Kovin en pidä isoista koirista, mutta kyllähän näille sydän suli hetkessä. Nautittiin täysin rinnoin talvisesta säästä sekä joulu tunnelmasta, siellä sitä nimittäin riitti, kun etelässä on vain vesisadetta eikä tietoakaan joulu tunnelmasta. Päivä lopetettiin vielä sukuloimalla sekä keskustassa biljardin parissa - parasta.


Rovaniemi on mun place to be ja siellä sielu lepää, näin oli myöskin tällä kertaa. Sain nauttia minilomasta ja samalla talvesta, joka ainakin toivottavasti tulee pian myös tänne etelään.
Hirveästi en ole ikinä nauttinut talvesta, mutta tänä vuonna olen odottanut sitä kovasti. Ehkä minusta sittenkin kuoriutuu talvesta tykkääjä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti