Sivut

Instagram > adriannetome
Sähköposti > adriannnne@gmail.com

keskiviikko 13. toukokuuta 2020

VAUVAN HOITO ENSIMMÄISINÄ PÄIVINÄ + VAUNULA JA ALEKOODI

*Yhteistyössä Vaunulan kanssa 

Odotin huhtikuun lopussa olevaa muuttoa, kuin kuuta nousevaa. Meillä oli valittuna jo tapetti ja kaikki pienen huonekalut, joten en malttanut odottaa, että pääsen laittamaan vauvan huoneen valmiiksi, jolloin saamme jäädä odottamaan itse asukasta. Onneksi ensimmäinen asia, minkä uudessa kodissamme laitoinkin alusta loppuun oli juuri pienen huone, sillä oli hyvä, että nyt hänen tullessa aikaisemmin kaikki olikin jo valmiina. Nyt voidaankin ottaa ensimmäinen kurkkaus huoneeseen.

Ollaan nyt viikko saatu harjoitella vauvan hoitoa ja perjantaista eteenpäin harjoitella sitä täällä kotosalla omassa rauhassa koko perheenä. Mulle itselleni vauvan käsittely oli jo ennestään tuttua, sillä elämässäni on ollut paljon lapsia työn sekä yksityiselämäni puolesta. Vaikka pienten ihmisten käsittely onkin ollut minulle jo tuttua, on viime viikkojen aikana tullut monia erilaisia yllätyksiä vastaan.
Iso osa "yllätyksistä" on enemmänkin ollut sellaisia juttuja, mitä ei vaan ole osannut ajatella, kun lapsi ei ole ollut oma vaan toisten vastuulla. Nyt, kun kyseessä on oma lapsi niin kokonaiskuvan näkee ihan eri tavalla ja uudella tavalla.
Moni uusista jutuista johtuu myös siitä, että meidän pieni on syntynyt ennenaikaisena, joka on vaatinut meiltä vanhemmilta sekä toki myös pieneltä erilaisia asioita, verrattuna täysiaikaisena syntyneeseen.
Olen myös yllättynyt siitä, että yö heräämiset on olleet tähän asti todella helppoja myös kotona ollessaan, vaikka herätyskello soikin kolmen tunnin välein. Toisinaan väsy painaa enemmän ja toisinaan vähemmän, mutta päivät on tähän asti mennyt silti hyvin eikä väsymys ole vielä toistaiseksi ottanut sen suurempaa valtaa. Tämäkin kerkeää varmasti muuttumaa, kun pieni mies tuosta hieman kasvaa.


Alussa meidän pienelle vesi oli aivan kamala juttu ja vaipan vaihdon yhteydessä tapahtuva pesu oli kovan huudon paikka. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut ja meillä viihdytään veden kanssa kosketuksissa hyvin. Kylvetystähän tosiaan ei suositella, kun kerran viikkoon, joten saa nähdä, miten kylpyhetket jatkossa sujuvat.

Saatiin jo jouluna lahjaksi aivan ihana amme, jonka kaveriksi nyt saatiin Vaunulalta aivan super pehmeät bambukuitunen huppupyyhe sekä pesukinnas. Heti, kun avasin paketin ja sain nämä silkkisen pehmeät pyyhkeen ja pesukintaan ihoa vasten, olin myyty. Jopa hieman yllätyin, että nämä olivat ihan oikeasti näin pehmeät! Kyllä tämmösiin voisi itsekin itsensä kuivata vallan mainiosti.

"Tämä on erittäin hyvä valinta lapsille, joilla on iho-ongelmia, koska bambukuitukangas on hypoallergeenisia ominaisuuksia."
  • Silkkisen pehmeä
  • Imukykyinen
  • Ei ärsytä vauvan herkkää ihoa
  • Imee 60% enemmän kosteutta kuin puuvilla
  • Herkälle iholle sopiva hypoallergeeninen ominaisuus
  • Hajuton
  • Nopeasti kuivuva
Itse kärsin pienenä astmasta sekä todella pahoista allergioista, joten iho-ongelmat ja esim. atooppinen iho ovat tuttuja täällä. Tämä oli ehdottomasti yksi syy, miksi näistä kiinnostuin, sillä vaikka eihän meidän pieni välttämättä samoja ongelmia kohtaa, on ainakin pyyhkeet ihoystävällisiä. Näin tuoreena äitinä tällä kuivaaminenkin tuntuu helpommalta, kun tietää, että se on todella pehmeä eikä ärsytä ihoa karheudellaan ainakaan.
Pyyhe sekä kinnas ovat mainioiden ominaisuuksien lisäksi todella ihastuttavan näköisiä, joten onhan niitä ihana hypistellä jo ihan senkin puolesta.

Pesukinnas löytyy TÄÄLTÄ ja huppupyyhe TÄÄLTÄ.


Toisena juttuna saatiin Vaunulalta tämä ihanalla kuviolla oleva hoitoalusta, vaikka alkuun ajattelin, että ei tarvita koko alustaa. Moni on sanonut, että ovat kokeneet sen + hoitopöydän turhaksi ja itsekään en ole koskaan vaippoja vaihtanut tämmösillä, joten ajattelin, että ei ole tarpeellinen.
Nyt, kun ollaan viikko keretty vaippoja vaihtelemaan, niin tämä on ollut ehdoton hitti. Meillä joudutaan tällä hetkellä heräämään öisin 3 tunnin välein syömään, joten on super näppärää, kun tämän siirrettävän hoitoalustan saa yöksi makuuhuoneeseen lipaston päälle. Tässä on muovipäällinen, joten tämä on tosi helppo puhdistaa ja kuivata, jos pissa pääsee kesken vaipan vaihdon yllättämään. Alustan saisi myös helposti pinnasängyn päälle, jos tilaa ylimääräiselle hoitopöydälle tai lipastolle, johon alustan saisi, ei ole. 

Hoitoalusta löytyy TÄÄLTÄ.  


Pinnasängyn reunapehmusteen suhteen peloitellaan paljon ja kaiken maailman kauhutarinoita löytyy netistä, vaikka millä mitalla. Reunapehmuste oikein laitettuna on kuitenkin täysin turvallinen pinnasängyssä, varsinkin vastasyntyneellä, joka nukkuu aika lailla paikoillaan. Meille reunapehmuste tuli täysin ulkonäöllisistä syistä, sillä ne on mielestäni nätin näköisiä ja tekee sängystä kutsuvamman sekä pehmeämmän näköisen. Tämä Vaunulan reunapehmuste on tosi helppo kiinnittää sänkyyn tiukasti narujen avulla ja narut on helppo laittaa pois lapsen ulottuvilta, jotta lapsi ei pääsisi niihin käsiksi.
Tullaan todennäköisesti luopumaan reunapehmusteesta, kun seisominen alkaa olla jo ajankohtainen juttu ja on todennäköisempää, että pieni saisi kiinnitysnarut tms. käsiinsä.

Reunapehmusteen löydät TÄÄLTÄ ja mikäli samanlaiset vuodevaatteet kiinnostaa niin yhteneväiseen reunapehmuste, pussilakana ja tyynyliina settiin pääsee TÄÄLTÄ.
Pussilakana sopii äitiyspakkauksen peittoon!

Heräsikö kiinnostus ihoystävällisistä pyyhkeistä tai todella näppärästä hoitoalustasta? Tai nätistä reunapehmusteesta?
Odotatko pientä syntyväksi ja ostoslistaltasi löytyy vielä uudelle tulokkaalle tarpeellisia juttuja?

Koodilla "ADRIANNETOME" saatte -10% alennusta sänkytekstiileistä ja -tarvikkeista, hoitotasoista ja -tarvikkeista sekä kylpytekstiileistä.
Koodi on voimassa viikon eli 20.5 asti.

Nyt kannattaa hyödyntää tilaisuus ja lyhentää ostoslistaa alennuksella!
 

Kirjoittelin maaliskuun puolella, mitä mieltä olen lapsen näkyvyydestä somessa ja pohdiskelin minkä verran tulen omaa lastani somessa näyttämään. Nyt minulle on kuitenkin käynyt selväksi, että lapsen kasvot tulen pitämään täysin poissa somesta, sillä haluan säilyttää lapseni yksityisyyden. Meidän pieni on onneksi melko hyvin tehnyt yhteistyötä sen asian suhteen, sillä hän on hyvä peittämään kasvonsa käsillä, kuten yllä olevasta kuvasta näkyykin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti