Sivut

Instagram > adriannetome
Sähköposti > adriannnne@gmail.com

keskiviikko 28. marraskuuta 2018

MATKA JENKKEIHIN 1



Amerikka on nyt koettu. Seuraavaa reissua tosin jo suunnitteilla, nimittäin rakastuin maahan. Ihmisten käytöstavat ja iloisuus, heidän small talk kulttuuri sekä ilmapiiri teki vaikutuksen, suurenkin vaikutuksen. En osannut odottaa juuri mitään ennen matkalle lähtöä, mutta nyt en malta odottaa milloin pääsen kokemaan lisää.
Lensin Helsingistä New Yorkiin, josta jatkoin matkaa junalla Harrisburgiin ja sieltä vielä Shippensburgiin, joka olikin mun pääasiallinen kohde. Olin siellä sunnuntaista perjantaihin eli sain kokea myös kaikki pienen kaupungin ihanuudet ja tavata todella paljon uusia upeita ihmisiä.

Minun yllätyksekseni siellä oli lunta, kun sinne saavuin ja myönnettäköön, että se sai minut melko onnelliseksi. Olenhan jo pitkään myös täällä Suomessa lumen sekä talven perään haikaillut. Nopeasti se tosin kerkesi myös sulamaan pois, mutta sainpahan hetken nauttia siitä.


Lento oli ensimmäinen kunnon lentoni yksin, ennen tätä olin lentänyt vain Viro-Latvia väliä sekä Helsinki-Rovaniemi väliä. Nyt pitikin selviytyä 9 tuntia yksin koneessa. Olin suunnitellut, että menen perjantai iltana aikaisin nukkumaan, herään lauantaina aamuyöstä, jotta saan sitten nukuttua koneessa, sillä lento lähti kahdelta päivällä. Noh, perjantai lauantai välisenä yönä unta tulikin vain sen 2 tuntia. Hyvä, että kerkesin edes odottamaan sen, että kone nousi ilmaan ennen kuin nukahdin. Nykissä olin iltapäivällä ja silloin olo oli vielä ihan okei, kun kentältä pääsin keskustaan syömään. Sitten se iski.. se jumalaton väsymys, kun piti odottaa junaa ja junassakin tuli oltua melko unessa koko kolme tuntia. Perillä Shippensburgissa olin lopulta noin yhden aikaan yöllä – kyllä maistui uni! 



Ensimmäiset pari päivää menivät täysin jet lagin kourissa. Lähinnä otin rennosti, söin, kattelin oravia ja kävin Wallmartissa. Täytyy muuten sanoa, että meinasin seota jo Wallmartissa, joten ihmiset olivat melko huolestuneita siitä, että black friday menee New Yorkissa.
Kysyin jet lag kourissa mm. että mistä kalkkuna tulee, totesin tosin oman kysymykseni perään, että tosiaan ihan itse kalkkunasta sekä pohdin, että onkohan Suomesta Jenkkeihin lyhyempi matka lentää Aasian yli vaiko Euroopan, tähänkin onneksi kekkasin vastauksen ihan itse sitten muutaman sekunnin jälkeen..Ymmärrän vihdoin ihmisiä, jotka puhuvat siitä, miten uuvuttavaa matkustelu on sekä miten järkyttävää jet lag voi olla.

Tulen kirjoittamaan Shippensburgista sekä New Yorkista omat postauksensa, kunhan saan käytyä kaikki kuvat läpi ja palaudun aivan jäätävästä jet lagista, jonka vuoksi en ole juuri saanut nukuttua enkä syötyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti