Sivut

Instagram > adriannetome
Sähköposti > adriannnne@gmail.com

torstai 13. lokakuuta 2016

Pasta-jauhelihavuoka

Tein tänään ensimmäistä kertaa pasta-jauhelihavuokaa, vähän erilaista kun perus jauhelihakastike spageteilla. Maistettuani myöhemmin ruokaa ajattelin et tuun jakaa ohjeen tännekin, sillä itse tykkäsin kovasti. Varaa aikaa n. 50 min.

Valmistukseen tarviit:
 
7 dl pastaa
400 g jauhelihaa
1 rkl oivariini juoksevaa
1 tlk tomaattimurska
1 liha-juuresliemikuutio

Juustokastike:
2 dl ruokakermaa
3 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
150g Mozzarella raastetta

Lisäksi toki oman maun mukaan suola, pippuri tai muut mausteet.


Valmistusohje:
  • Keitä pasta. 
  • Ruskista jauheliha Oivariinissa. Mausta. Lisää pannulle tomaattimurska ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen 5 min. 


Itse tosin tein ohjeesta poiketen ilman tomaattimurskaa ja paistoin pannulla jauhenlihan sekaan muuten vaan tomaatteja. Lisäsin jauhelihaan myös jauhelihamaustetta antamaan hieman lisää makua.


  •  Valmista juustokastike. Mittaa kattilaan kerma, maito ja jauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää juustoraaste ja mausteet.
  • Kaada puolet pastasta uunivuokaan. Lisää joukkoon puolet jauhelihatomaattikastikkeesta. Sekoita hiukan. 

Itse lisäsin tässä vaiheessa mukaan myös papuja väliin.
  • Kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Lisää loput aineet kerroksittain kuten edellä.
 
  • Kypsennä 225 asteessa n.25 min 

25 min. jälkeen sain ruuan ulos uunista, lisäksi otin vielä raejuustoa, herneitä ja kurkkua ja kyllä maistu! J oli käymässä, joten sain samalla myös toisen mielipiteen, kuulemma maistui hyvin. Ens kertaa ajatellen laitan vähemmän juustoa, muuten en välttämättä tekisi mitään toisin!

PS. Muistakaa aina muokata reseptia oman maun mukaan ja lisäillä, ottaa pois aineksia oman mielen mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti