Sivut

Instagram > adriannetome
Sähköposti > adriannnne@gmail.com

perjantai 4. syyskuuta 2020

4 KUUKAUTTA

Ymmärrän nykyään, miksi sanotaan, että lapsien myötä huomaa, miten nopeasti aika menee. Kuukaudet on vierineet vauhdilla eteenpäin ja tuntuu edes hullulta ajatella, että enää kaksi kuukautta niin Remi täyttää puoli vuotta. Hullua!

R tuntuu niin isolta jo. Toki onhan hän kasvanutkin todella huimasti jo ja vähän väliä saa olla laittamassa jotain pieneksi jääneitä vaatteita pois. Moni raskausaikana siitä puhuikin, että vaatteita ei kannata olla liikaa, koska pienet kasvaa niin nopeasti ja allekirjoitan tämän täysin. Meillä ei ole hirveän paljon vaatteita ollutkaan ja olen tykännyt siitä. Vaikka omien vaatteiteni suhteen olen aikamoinen hamsteri niin pojan kohdalla järki on pysynyt päässä ja liiallinen tavaramäärä on lähinnä ahdistanut. Sen myötä onneksi on myös oppinut karsii paljon myös muista.. :D Itsekin siis kannatan ehdottomasti sitä, että vaatteita ei hamstraa liikaa. Meillä on ollut about 10 per koko kaikkea ja se on riittänyt meillä erinomaisesti. 

Viikot ovat menneet todella nopeasti, sillä tekemistä on ollut todella paljon. On ollut sukulointia, juhlia, uintia, minulla koulujuttuni sekä yhteinen uuden kotimme etsintä.

 Remi 4 kuukautta:   

 • 64,4cm ja 6865g.

 • On oppinut kääntymään vatsalta selälleen. Selältä pääsee toistaiseksi vain kyljelleen.

 • Maistelee soseita. Tähän mennessä maisteltu peruna, porkkana sekä juuri aloitettu bataatti. Peruna oli hyvää, mutta porkkana ei ole vielä oikein vakuuttanut.

 • Käy vauvauinnissa ja nauttii siitä.

 • 4 kuukauden hulinat on kestäneet nyt noin viikon. Päiväunet on lyhentyneet yhteen unisykliin ja niille nukahtaminen ei ole enää yhtä itsenäistä, kuin aikaisemmin. Syödä pitäisi saada koko ajan.

 • Ensimmäiset rokotukset tuberkuloosin jälkeen on saatu ja kahdesta reiteen pistettävästä oireeksi tuli kova väsymys sekä kuume pariksi päiväksi.

 • On opittu "jutteleman." R:n suu käy koko ajan ja hiljaisia hetkiä ei enää juurikaan ole.

 • Musiikin kuunteleminen on edelleen ehdottomasti kiellettyä, sillä poikamme pahoittaa asiasta mielensä :D

 • On oppinut yhä enemmän ja paremmin tarttumaan esineisiin.

 • Ikenet kutisevat ja ovat turvonneet, joten purulelut on pop.
 • On tehnyt ensimmäisenä matkansa Viroon ja päässyt vihdoin tapaamaan myös minun perhettäni ja sukulaisia. 

 • Jokeltelee ja hymyilee paljon, mikä sulattaa sydämen jokainen kerta yhä enemmän ja enemmän. Sitä piristyy vaikka olisi ennen sitä ollut miten huonolla tuulella tahansa


Ensimmäinen yhteinen kesämme tuli nyt päätökseen ja täytyy sanoa, että odotan todella innolla ensi vuoden kesää. Se tulee olemaan niin erilainen - hiekkalaatikkoja, puistoja, uiskentelua, rantoja, ulkoilua jne. Ensi kesänä hän on jo vuoden, joten pääsee tutkimaan tätä maailmaa niin eri tavoin. Nyt jäädään odottamaan syksyä ja talvea sekä mitä ne tuo tullessaan. On ihanaa, kun asiat ei mene enää tismalleen, kuten ennen eikä aina edes tiedä mitä odottaa, mutta tässä samalla sitä onneksi opitaan ja kasvetaa päivä päivältä, ihmisenä sekä vanhempana. Päivä päivältä tuo pieni ihminen tuntuu olevan yhä rakkaampi ja ihanempi, mikäli se edes on mahdollista :D


    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti