Sivut

Instagram > adriannetome
Sähköposti > adriannnne@gmail.com

torstai 20. kesäkuuta 2019

PRAHA VINKIT


Toukokuun alussa suunnattiin Prahaan viettämään äitini syntymäpäiviä. Kohdetta valitessani jo viime vuoden lopulla vaihtoehtoina oli Praha, Amsterdam ja joitain muitakin. En oikeastaan edes muista, että miten tai miksi päädyin sitten valitsemaan Prahan, mutta olen erittäin tyytyväinen, että siihen päädyttiin. Lähtisin Prahaan kyllä milloin vaan uudestaan, sillä nähtävää olikin sitten yllättävän paljon ja moni paikka jäi näkemättä vaikka oltiinkin reissussa 5 päivää. Kerettiin kuitenkin näkemään todella paljon ja ajattelinkin listata tähän omia lemppareitani Prahasta.

THE ICON HOTEL
Valitsin hotellia pitkään ja kerkesin kerran vaihtaakin sitä, mutta lopulta valinta oli ihan mielettömän hyvä. Icon jossa me oltiin sijaitsee V Jámě 6 eli todella hyvällä sijainnilla. Hotellissa oli todella todella mukava sekä hyvä palvelu, saatiin jopa erikseen lahjakortti hotellin baariin drinksuille äitini syntymäpäivän kunniaksi. Huone siivottiin aina todella hyvin ja sänky oli myös erittäin mukava. 

Kävin hotellilla myös Taiwanilaisessa hieronnassa ja se oli ihan mielettömän tehokasta. Tuntui, että sinne hierontapöydälle karisi joku 20kg hartioilta. Ehdoton suositus tälle! Samoja pisteitä löytyy muualtakin Prahasta, kannattaa käydä kurkkasemassa - klikkaa tästä!

PRAGUE CASTLE & LOBKOWICZIN PALATSI


Prahan linnaan kannattaa ehdottomasti suunnata, sillä näkymät ovat aivan upeat. Ylös mentäessä kannattaa ottaa ratikka, mutta alaspäin kannattaa ehdottomasti tulla ihan kävellen. Kannattaa myös varautua siihen, että porteilla on poliiseja sekä sotilaita tarkastamassa laukut jne. Oli melko jännittävä tunnelma, mutta Prahassa poliisit ovat omien kokemuksieni mukaan erittäin avuliaita ja ystävällisiä.
Sisältä löytyy upea puutarha, jossa vihertää mielettömän upeasti, mikäli keli on lämmin kannattaa istua alas ja nauttia näkymästä.Itse linna on todella näyttävän näköinen kaikkine yksityiskohtineen. Linnaan pääsee myös käymään sisällä erikseen lipulla, mutta me ei sisälle asti menty, sillä jono oli mielettömän pitkä ja ulkona melko tuulinen keli. Liput eivät kuitenkaan olleet kalliit eli mikäli kiinnostusta löytyy kannattaa myös ehdottomasti käydä sisällä. Alueelta löytyy alaspäin Lobkowiczin palatsia kohti kulkiessa myös pieni tori, josta sai grillattua makkaraa sekä muita herkkuja, myös bändi oli soittamassa.


Lobkowiczin palatsi on ainoa yksityisessä omistuksessa oleva kohde linnan alueella. Palatsi on museo, jossa esillä on Lobkowiczin perheen taidekokoelma. Klikkaamalla tästä  pääsette kurkkaamaan palatsin 3D kuvaa, nimittäin palatsi on todella todella näyttävä sisältä. Linnan ja palatsin välissä on todella hieno näköalatasanne, jonne ihmiset kerääntyivät ottamaan kuvia.
CHARLES BRIDGE

Suunnattiin koko ajan alaspäin Charles Bridgen suuntaan. Matka sujuu kävellen todella nopeasti ja mutkitta, samalla pystyy bongailee kaikkea muuta mielenkiintoista matkan varrelta. Sillan yhdestä ns.kulmasta löytyy alue, jossa on aivan mieletön määrä joutsenia. Itse olin löytänyt paikan jo samana aamuna googlettelemalla, mutta alaspäin käveltäessä päädyttiin oikeastaan melko suoraan sinne. Charles Bridge näkyykin alemmassa kuvassa takanani. Sillalle suunnatessa kannattaa varautua siihen, että sillalla on ihmisiä ja niitä on PALJON. Sen lisäksi sieltä löytyy kaikenlaisia taitelijoita, jotka vievät myös oman tilansa eli kannattaa varata aikaa sillan ylitykseen. Sillalta kuitenkin on todella kauniit näkymät eli se kyllä kannattaa. OSTOKSET
Ostoskeskuksista omia lemppareitani oli Arkady Pankrac, Centrum Chodov sekä Palladium. Paras Sephora löytyy mielestäni juuri Palladiumista, se on kaikista isoin ja siinä on mielestäni muita isompi valikoima. 
RUOKA 
Syöminen ja juominen on Prahassa halpaa, mutta todella nautinnollista. Erityisen mieleeni jäi kuitenkin Svateho Vaclava niminen ravintola, jossa ruoka oli todella todella hyvää ja asiakaspalvelu erinomaista. Toinen, joka jäi erityisesti mieleeni oli CorsoCafe niminen kahvila lähellä Palladium keskusta. Ihan mielettömän hyviä kakkuja ja todella halvalla!Reissu oli erittäin onnistunut ja meillä oli ihanaa äiti-tytär aikaa keskenämme. Voin ehdottomasti suositella Prahaa kohteeksi kaikille, jotka on kiinnostuneet kulttuurista, vanhoisa rakennelmista, ostoksista ja muuten erinomaisesta kaupunkilomasta. 
Prahassa pärjää erinomaisesti englannilla, venäjällä sekä saksalla. Valuuttaero on aika iso, joten siihen tottuminen vie hetken, mutta ei se ylitsepääsemätöntä ole!
Saapi nähdä minne seuraavaksi suunnataan kaupunkilomalle, rantaloma kohde on nimittäin jo valittu!
Kommentteihin saa jättää omia lemppareita kaupunkilomakohteita ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti