Sivut

Instagram > adriannetome
Sähköposti > adriannnne@gmail.com

torstai 5. huhtikuuta 2018

UUSI KAMERA - OLYMPUS


Haaveilin pitkään uudesta kamerasta. Syytä sille ei oikeastaan edes ollut, sillä pidin nykyistä kameraani hyvänä. Kuvasin siis tähän asti Canon EOS 550D, mikä on ostettu, kun olin yläasteella. Tämäkin kamera ostettiin oikeastaan siksi että olin ihastunut Elisan kameraan, joka oli joku Canonin vastaava EOS. Olin vuosia aivan kiinnostunut valokuvauksesta ja kamera kulki mukanani oikeastaan kaikkialla ja kuvia otettiin oikeastaan kaikesta.
Muutamia viikkoja sitten tiputin kameran jalalleni, jonka seurauksena jalkani otti osumaa melko hurjasti. Oli sen viikon kipeänä. Päiviä myöhemmin huomasin, että objektiivin automaatti tarkennus ei pelittänyt – ei hitto! Siinähän sitten kerkesin jopa hieman naurahtamaan, että kummallekohan tuo kameran tippuminen oli pahempaa, jalalle vai kameralle. Siinä sitten totesin, että uusi objektiivi on jo lähestulkoon uuden kameran hintainen. Uudesta kamerasta kerettiin jo puhumaan, mutta sitten huomasinkin jossain kohtaa, että se automaatti tarkennus on lähtenyt pelittää ja pelittää tähän asti.
Uuden kameran ajatuksesta en kuitenkaan päässyt eroon, joten tässä sitä ollaan – kertomassa uudesta kamerastaan!
Kameraksi valikoitui OLYMPUS OM-D E-M10 Mark II. Tuli juteltua ihmisten kanssa, joilla on hieman enemmän tietämystä kameroista ja päädyin sitten tähän. Pakko myöntää, että olin hieman kauhuissani, sillä olen ollut aika Canon uskollinen aina – en edes tiedä miksi. Olympus ei jotenkin ole ikinä herättänyt mielenkiintoani. Tällä kertaa kuitenkin hakusessa oli pieni mutta hyvä työkalu, tämän pitäisi kuulemma olla sellainen. Olin vielä suht kauhuissani silloinkin kun tämän eteeni sain, niin erilainen kun tuo Canon ja niin paljon opittavaa  - kääk!Noh, nyt olen pikkuisen plärännyt kameraa sekä sen ohjekirjaa läpi. Aika monimutkaiselta tuo edelleen tuntuu, mutta kerkesin tänään kokeilemaan sitä ihan kunnolla ja yllätyin suuresti, vaikka positiivisesti - kuvien laadusta nimittäin.


Vasemmalla on Canonilla otettu kuva ja oikealla Olympuksella otettu kuva. Kumpikin otettu AUTO- modella. Sitä miksi tuo Olympuksen kuva on noin kirkas ei ole mulla vielä mitään käsitystä, sillä niin kuin totesin, tuo kamera on mulle vielä pieni mysteeri. Ero kuvissa on kuitenkin huima, vaikka varmasti asetuksissakin on poikkeumia. En kuitenkaan valita yhtään, sillä oikeastaan tuo oikeanpuolimmainen kuva on enemmän omaa silmää hivelevä. Saa nähdä mitä tapahtuu kun opin tota Olympusta nyt käyttämään ja kaikki sen kikat ja niksit. Jos jollain on sama kamera niin alas saa jättää kaikki parhaimmat vinkit!

PS. Kuvissa näkyvistä The Body Shopin tuotteista tulee jossain vaiheessa myös blogin puolelle juttua!

4 kommenttia:

 1. Mulla on ihan sama homma ja tuli hankittua sama kamera, kun vanha päätti sanoa sopimuksen irti ja halusin jotain kätevää ja helposti mukana kulkevaa. :D Ihan tutisutti, kun oon ollut niin monta vuotta Canon-uskollinen ja kertaheitolla vaihtui ei pelkästään kameran koko, vaan ihan kaikki muukin. Mutta on tuo OM-D ollut todella hyvä, vaikka en oikein vielä itsekään sitä handlaa!

  Reetta / stoori.fi/reettakristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla itellä oli kans just toi helposti mukana kuljettavuus se kriteeri! Joo hyvä toi kyllä on, varmasti parempi kun sitä oppii handlaa! :D

   Poista
 2. Itsekkin olen vuosia kuvannut Canoneilla ja nyt tuli rinnalle Olyn e-m10 mark III, on kieltämättä monimutkaisempi, mutta äkkiä sitä oppii käyttämäänja sitten voikin alkaa testailemaan erikoisempia efektejä ja asetuksia.
  Vielä ku joskus tottuis siihen miten pieni ja kevyt toi on :D
  Todella hyvä "taskukamera" ja saatavilla vielä pienempiä objektiiveja, niin menee entistä helpommin laukkuun, eikä ole edes kovin kalliita.
  Automaattiasetuksilla otetut kuvat ei vielä ihan kauheasti kerro kuvien laadusta, kun asetukset voi olla vähän mitä sattuu, kannattaa kuvata samoilla manuaaliasetuksilla ja mielellään raw kuvia, jotka sitten editoi ja exporttaa samoilla asetuksilla.

  Jos kiinnostaa joskus vaikka kuvailla ja tutkia kameraa yhdessä/olla kuvattavana, niin mielelläni autan/kuvailen ihan tfcd periaatteella :)
  Saa laittaa directiä/yv:tä:
  Jkainulainenphotography

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä olen jaksanut itsekin ihmetellä sen kevyyttä :D
   Automaattiasetuksilla halusin testata vierekkäin itseasias just siks, että miten paljon eroa on ilman, että lähtee vielä itse säätämään! Siksi yllätyinkin miten erilaista, mutta silti hyvää jälkeä sai :)

   Seuraankin sua jo valmiiksi instagramin puolella niin pitääkin joskus laitella viestiä! :)

   Poista