Sivut

Instagram > adriannetome
Sähköposti > adriannnne@gmail.com

keskiviikko 8. tammikuuta 2020

SE NIIN IHANA RASKAUSAIKA

Tai niin ihanana siitä ainakin puhutaan, kerrotaan miten raskausaikana oikein hehkuu, siitä pitää nauttia, kun se on niin ihanaa aikaa jne. Raskauden varjopuolista kuitenkin puhutaan vähemmän ja monelle saattaa tulla yllätyksenä, että se "ihana raskausaika" ei välttämättä sitten olekaan niin kovin ihanaa. Moni on kerennyt luomaan päähänsä kuvan raskausajasta jo ennen raskautta, itse en onneksi kuulunut heihin, mutta siitä huolimatta on yllättänyt miten rankkaa raskausaika voi olla heti alkutaipaleesta asti. Olen myös sitä mieltä, että on ihan fine, jos siitä raskausajasta ei nauti tai ei pysty nauttimaan, vaikka vahvasti kaikki ympärillä toitottaa, että "nauti, kun tämä on niin ihmeellistä" tai "nauti vielä, kun voit" ja mitä muita näitä nyt on.
Raskaus voi olla ihanaa, mieletöntä sekä kaunista aikaa, mutta se voi olla myös täysin sen vastakohta ja kumpikin on ihan yhtä oikein. Jokainen raskaus on erilainen.
Oma alkuraskauteni on ollut kaikkea muuta kuin sitä ihanaa raskaushehkua, josta kaikki puhuu, jonka takia ajattelin avata myös tätä puolta.


AAMUPAHOINVOINTI
Tekisi mieli kysyä, että mitä se sellainen on, sillä itse kärsin pahoinvoinnista 24/7. Tein raskaustestin 30.9 ja yllätyksekseni se näytti positiivista. Mitään oireita mulla ei ollut, mutta edeltävänä iltana tuntui, että sellainen olisi tehtävä. Ei mennyt, kun vajaa kaksi viikkoa, kun pahoinvointi kierteeni alkoi. Tällöin viikkoja on tosiaan ollut vasta sen 6+ eli pahoinvointini alkoi TODELLA aikaisin. Alkuun se alkoi vaan sillä, että en saanut paljon syötyä ja en kestänyt hajuja juurikaan, mutta kykenin kuitenkin liikkumaan kotoa ulos. Automatkat alkoivat kuitenkin käymään hankalaksi eikä edes raikas ilma helpottanut oloa. 
8+ kohdalla en kyennyt syömään enää mitään enkä lopulta saanut enää edes nesteitä alas, jonka myötä lopulta päädyin nesteytykseen, joka oli ainakin mun pelastus. Tämän jälkeen sain syötyä edes vähän. Pahoinvointilääkkeet ei meikäläistä auttanut laisiinkaan.
Tämän rumban myötä painoni laski 6kg. Tällä hetkellä 18+ viikolla, paino on edelleen -5kg.

VÄSYMYS
Kaikkiahan väsyttää joskus. EI.  Raskaudesta johtuva väsymys on täysin erilaista eikä ole verrattavissa normi väsymykseen eikä edes väsymykseen, mikä tulee, kun ferritini on alhainen. Muhun tämä iski vasta joskus viikon 13 aikoihin, mutta se sitten iskikin ja kovaa. Tuntui, että voisin nukkua 12 tuntia ja 5 tunnin hereillä olon jälkeen jo mennä nukkumaan. Ihan käsittämätöntä. 
Nykyään sitä onneks taas jaksaa hieman paremmin.HERKISTYNEET AISTIT
Totesinkin tosssa aamupahoinvointi kohdassa, että en kestänyt hajuja. Pahin herkkyys hajuille loppui siinä viikkojen 13-14 tienoilla, mutta edelleen on hajuja mitä en kestä. Alkuraskaudessa erilaiset tuoksut, hajut jne aiheuttivat todella kovaa yökkimis refleksiä, joten sain kun sainkin USEASTI juosta vessassa. Makuaisti on myös herkistynyt viime viikkoina ja koen, että jotkut asiat maistuu todella erikoiselta nykyään. Löydän ruuista mitä ihmeellisimpiä sivumakuja.

JATKUVA PISSAHÄTÄ
Myös tästä aloin kärsimään joskus viikon 8 tienoilla. Heräsin erikseen öisinkin vessaan, varsinkin siinä vaiheessa, kun pahin pahoinvointi oli jo ohi ja nestettä meni alas. Joka yö 3-5 välillä oli pakko käydä vessassa, vaikka joskus se hätä olikin täysin mitätön. Aina kun jonnekin tai jostain lähti oli pakko käydä vessassa ennen autoon hyppäämistä. Nykyään myös pahin tästä on mennyt ohi ja saatan joskus olla tunteja ilman, että täytyy mennä vessaan :D

VATSAN TURVOTUS
Viimeisen kerran olen saanut jalkaani perus omat farkut viikolla 7 eli myöskin tämä vaiva tuli nopeasti ja aikaisin. "Onneksi" kärsin melko rajusta pahoinvoinnista, joten kotoa ei tarvinnut lähteä mihinkään, joten housujakaan ei tarvinnut jalkaan vetäistä. Siirryinkin pahoinvoinnin jälkeen neulemekkoihin, sillä mitään housuja en jalkaani saanut. Ensimmäiset äityishousut mulle tuli jo viikolla 12. Tästä vaivasta ei nyt tosin voi sanoa, että pahin on ohi, sillä vatsa kasvaa toki yhä - turvoitus jäänyt vain pienemmäksi osaksi vatsan kokoa. 

Toki kaikenmaailman ihmeellisä oireita olisi paljon, mutta tässä kerkeäisi synnyttämään ennen, kun ne kaikki saisi ylös. Työn alla on myös postaus siitä, mitä typeriä kommentteja odotusaikana saa eli jos sulta löytyy omia kokemuksia, saa jättää kommentteihin!

4 kommenttia:

 1. Siis ihan loistava rehellinen postaus! Kuka ihme on keksinyt edes nää puheet hehkusta 😅 Mua ei hehkuttanut, varsinkaan nuoremman raskaudessa sitten yhtään ! Yhdeksän kuukautta horkkamamaista väsymystä ja siitä 4,5kk 24/7 pahoinvointia. Koita siinå sitten hehkua 😂

  Perustin vasta itsekin blogin - kurkkaa, jos tykkäät ❤
  https://hohtavaelamani.blogspot.com/?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit - kiitos!
   Tuntuu kyllä monelta unohtuvan se, että on myös näitä meidänlasia, joilla raskaus ei suju kovin helposti, jolloin siitä ei myöskään niin kovin helposti nauti :D

   Sait minusta uuden lukijan, jään innolla seuraamaan!

   Poista
 2. Olin itse suht hyvinvoiva pitkään, mutta enpä voi silti sanoa nauttineeni tai hehkuneeni raskausaikana. En myöskään ole jälkeen vielä kertaakaan kaivannut vatsaa takaisin, paljon kivempaa kun vauva on tässä ulkopuolella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä musta tuntuu, että ne OIKEASTI hehkuvat ja isosta vatsasta sun muista nauttivat on vähemmässä, kun ihmiset jotka eivät nauti. :D Mutta tuntuu myös olevan todella paheksuttavaa jos sanoo ääneen, että ei välttämättä nauti näistä jutuista.. Liekö ovat sen takia vaiettuja juttuja.

   Poista