Sivut

Instagram > adriannetome
Sähköposti > adriannnne@gmail.com

maanantai 27. heinäkuuta 2020

JÄLKITARKASTUS JA SYNNYTYKSEN JÄLKEINEN LIIKUNTA + ALEKOODI



Mun synnytyksestä on tänään tasan 12 viikkoa, viikot on hurahtanut silmissä ja tuntuu, että vasta tuo pieni poika vasta syntyi tähän maailmaan. Ymmärrän nyt miksi vauva-arjesta puhutaan ohikiitävänä juttuna. Pikkuhiljaa liikkuminen ja urheilu on kuitenkin tullut takaisin kuvioihin.

Synnytyksen jälkeen liikkeelle lähteminen ei ensinnäkin ole helppoa ja sen turvallisest tekeminen voi olla sitäkin hankalampaa. Tiedon puuttumisen vuoksi moni synnyttänyt aloittaa ihan liian aikaisin treenaamisen, joka voi olla keholle todella iso riski. Riskejä on mm. kohdun laskeuma, virtsankarkailu ongelmat, erkauman paheneminen ja siitä johtuvat ongelmat, kuten keskivartalon heikko tuki, selkävaivat ja huono ryhti ja monia muita ongelmia.
Ongelmana on kuitenkin se, että esimerkiksi erkaumasta ja siihen liittyvästä on vielä todella vähän tietoa ja neuvolassa siihen harvemmin edes otetaan kantaa. Neuvolasta ei myöskään kovin helpolla äitiysfyssarille lähetettä saa, joka olisi pätevä erkauman tilanteen katsomaan. 

Minun jälkitarkastukseni esimerkiksi kesti 8 minuuttia. Siinä ajassa kerkesin lääkärin huoneeseen sekä sieltä ulos. Jälkitarkastuksen ideana on kuitenkin tarkastaa ja tutkia synnyttäneen terveydentila, sanomattakin selvää, että kahdeksassa minuutissa sitä terveydentilaa ei pysty kartoittamaan. Lääkäri kysyi synnytyksestä ja sairaalajaksostani, jolloin kerroin synnytykseen olleen mieleinen kokemus, mutta osastojakson olleen todellinen painajainen. Tähän sain vastaukseksi "aijaa" ja siitä keskustelu olikin sitten siinä.. Erkaumasta sain kuulla, että se on suurin piirtein vitsi eikä sillä mitään merkitystä edes ole. Ei puhuttu siitä, että mitä olisi ok tehdä ja mitä ei. Lääkäri ei vaivautunut edes sen vertaa sanomaan, että hyppyjä ja juoksua olisi vältettävä, mikä on kuitenkin ihan melko yleistä tietoa. 
Noh, onneksi on itsellä tietoa, ammattilaiset treenin tukena ja kyky käyttää googlea tarvittaessa. 

Treenit tosiaan on lähtenyt hissukseen käyntiin. Ensimmäinen treeni oli melkoista hakemista ja sai tehdä huomattavasti isompaa työtä keskivartalon suhteen, kun aikaisemmin, mikä on toki ihan ymmärrettävää. Toinen treeni oli jo selvästi parempi (sain kehun jopa valmentajalta), omaa kehoa pystyi jo hallitsemaan ihan uudella tavalla, jonka myötä treenikin helpottui huomattavasti.
Pitkä on matka samalle tasolle, kun mistä ollaan lähdetty, mutta pikkuhiljaa sitä tasoa ja parempaa kohti. Menen ihan 100% omaa kehoa kuunnellen. Isot painot, kyykyt, juoksu ja hypyt on edelleen poissuljettuja ja varsinaisia vatsalihasliikkeitä en myöskään tee. 
Pian on tulossa myös postausta, jossa kuvia palautumisprosessista kokonaisuudessaan ihan alusta asti. Siellä sitten lisää palautumisesta ja urheilusta!

Mulla kuvissa päällä Queen Mesh collectionin vaatteet IcanIwilliltä. 
Heidän nettisivuilta löytää tällä hetkellä ison SUMMER SALEN, jossa superisti tuotteita hyvillä alennuksilla. Nyt sulla on mahdollisuus keskiviikkoon asti saada jo alennetuista, summer salen tuotteista, vielä lisäksi -10%! 
Eli koodilla ATOME10 saat -10% jo alennetuista tuotteista!! 
Klikkaa sivuille suoraan TÄSTÄ!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti